Hoger scoren in Google

Hoger scoren in Google. Hoe doe je dat op een effectieve manier?

Kijk iedereen die een website start wil natuurlijk hoger scoren in Google. Als je een sterke positie in Google bemachtigt, zorgt dit elke maand voor nieuwe organische bezoekers. Dit betekent dat je (als je het slim aanpakt) elke maand opnieuw gratis nieuwe bezoekers op je website hebt. 

Met een paar simpele SEO tips die ik je in dit artikel ga geven, zul je na een tijdje al hoger scoren in Google. Het zijn kleine aanpassingen die vooral kunt toepassen in je blogs, maar we gaan ook kijken naar het complete plaatje van je website. Wil jij de race winnen en langzamerhand hoger scoren in Google met deze simpele SEO tips? Lees dan snel verder.

Hoger scoren in Google

Responsive!

Een responsive website is tegenwoordig een must have! Steeds meer mensen surfen met hun smartphone over het internet. Het is dus belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor elk schermformaat, zodat je website op tablets, smartphones, tv’s en natuurlijk de computer goed te lezen is. 

Als je gebruik maakt van WordPress kun je simpelweg een thema installeren met een responsive design, kijk hier dus goed naar bij het kiezen van een WordPress thema. Als je een website hebt laten maken door een externe partij, dan is je website meestal al responsive gemaakt. Is je website niet responsive? Maakt hier dan goede afspraken over en kijk hoe zij dit voor je kunnen oplossen. 

Voeg waarde toe aan je artikelen. 

Dit is ook zo’n simpele, maar effectieve stap. Voeg waarde toe aan je artikelen. De meeste mensen met een blog die schrijven 200 woorden en thats it. Jij kunt hierin uitblinken!

Dit doe je door waarde toe te voegen aan je blogartikelen. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s, een mooi verhaal, blockquotes etc. Er zijn genoeg websites waar je gratis mooie afbeeldingen vandaan kunt halen. Een video zou je zelf kunnen maken om extra uitleg te geven over het onderwerp waarover je schrijft. Je zou ook kunnen denken aan een podcast, of aan een gratis e-book.

Waar de meeste bloggers punten laten liggen is bij de lengte van hun artikelen. Ze schrijven misschien een keer per maand een artikel van 200 a 300 woorden. Als jij dit opschroeft naar 500 a 1000 woorden, dan heb je ook al een voorsprong op vele anderen. 

Gebruik relevante zoekwoorden om hoger te scoren in Google

Hoger scoren in Google

Maak gebruik van relevante zoekwoorden in je artikelen. Als je bijvoorbeeld een artikel schrijft over hoe je online geld verdient, dan kan je zoekwoord bijvoorbeeld “online geld verdienen” zijn Zorg dat dit zoekwoord terugkomt in je titel, je meta-omschrijving en in je tekst. Yoast SEO is een mooie WordPress plugin die je perfect laat zien hoe je zoekwoorden het beste in je artikelen kunt verwerken. 

Zorg er wel voor dat je zoekwoorden niet te vaak gebruikt. Je tekst krijgt daarvan een rare opbouw en zal moeilijker te lezen zijn omdat je zoekwoorden dan gebruikt op rare en ongeschikte plekken. “keyword stuffing” wordt het ook wel genoemd. Onthoud dat je voor mensen schrijft en niet voor een robot van Google.

Gebruik de ALT attributen

Als je een pagina of blogartikel publiceert op je website, dan voorzie je deze meestal wel van een paar afbeeldingen. Wat veel mensen vergeten is om deze afbeelding te voorzien van “ALT tekst” ALT tekst staat voor alternatieve tekst. In deze tekst beschrijf je de afbeelding voor Google. Het is dus slim om in de ALT tekst een zoekwoord neer te zetten waarop je gevonden wilt worden.

Hoger scoren in Google met je website?

Heb jij een website voor je bedrijf of andere organisatie en wil je deze optimaliseren voor Google, maar heb je geen flauw idee hoe? Dan ben je bij OOK media aan het juiste adres! Ik help je graag met het optimaliseren van je WordPress website. Denk hierbij aan: krachtige content, snelheid, afbeeldingen, headings en meta omschrijvingen.

Ben je geïnteresseerd in mijn diensten of heb je een andere vraag? Neem dan snel contact met mij op. Dit kan via het contactformulier, of met een telefoontje naar: 0622857376.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Klaar voor vernieuwing?