SEO verbeteren

SEO verbeteren.

SEO verbeteren. Hoe doe je dat?

Je SEO verbeteren is essentieel als jij hoger wilt scoren in de zoekmachine van Google. SEO staat voor: search engine optimization. In het Nederlands ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Je optimaliseert je website voor de zoekmachines van Google. Hoewel dit vaak wordt gezien als lastig kun je met een paar simpele handelingen als een heel eind komen.

Waarom is je SEO verbeteren belangrijk?

Iedereen met een website wil natuurlijk dat deze hoog scoort in Google. Op die manier komt er (veel) organisch verkeer op je website en dit kan er voor zorgen dat je meer klanten krijgt. Vaak is het verstandig om je SEO uit te besteden, maar je kunt ook een aantal dingen zelf doen.

SEO verbeteren

Wat kun je makkelijk zelf doen?

Wat kun je dan makkelijk zelf doen? Je zou kunnen beginnen met het installeren van de Yoast SEO plugin op je WordPress website. Deze plugin kan je helpen bij het verbeteren van je SEO. De plugin geeft je handige tips bij het schrijven van content en het geeft je de mogelijkheid om je meta omschrijvingen aan te passen. Hierin kun je vervolgens je belangrijkste zoekwoorden zetten.

Geef je afbeeldingen ALT teksten mee

Op je website maak je veel gebruik van afbeeldingen. Hoewel Google heel slim is, kan de zoekmachine alleen aan de afbeelding niet zien wat jij bedoelt met het plaatje. Verzorg je afbeeldingen daarom van ALT teksten. (alternatieve tekst). Dit zorgt ervoor dat Google de afbeelding beter begrijpt en dat je website dus hoger zal ranken.

Wat zet je in de ALT tekst

De meningen over wat je in de ALT tekst moet zetten verschillen nogal. Wat ik je aanraadt is om het zoekwoord waarop jij gevonden wilt worden in de ALT tekst te zetten. Maak er geen lang verhaal van maar houd het simpel. Als je zoekwoord bijvoorbeeld “Hovenier in Groningen is” Zet dit zoekwoord dan letterlijk in je ALT tekst.

Zorg voor een duidelijke structuur in je website

Google houdt van structuur. Zorg er dus voor dat je website een duidelijke structuur heeft. Dit doe je voornamelijk met je H1 H2 en H3 koppen. Zorg dat hier een logische volgorde in zit. Je begint met een H1, maar je gaat dan niet gelijk over naar een H3. Je gebruikt eerst een H2.

Chat openen
💬 Klaar voor vernieuwing?