Wat is content marketing

Wat is content marketing?

Wat is content marketing, en hoe zet je het effectief in?

Wat is content marketing, en hoe zet je het effectief in zodat het jouw business een boost gaat geven? In dit artikel lees je alles over content marketing. Wat is het, wat zijn de mogelijkheden en hoe zet je het op een goede manier in? Als je een beetje over het internet surft en zoekt naar effectieve marketing strategieën, dan kom je al snel content marketing tegen.

Wat is content marketing?

Content marketing is zoals de naam al doet verklappen: het creëren van content die te maken heeft met jouw bedrijf. En dit kan echt van alles zijn. Je kunt denken aan:

  • Blogs
  • Podcasts
  • Video’s
  • E-books
  • Trainingen
  • Kennisbanken
  • Pdf’s

Een blog waarin je waardevolle informatie deelt en problemen van jouw bezoekers oplost, een leuke podcast waarin je vragen van je luisteraars behandelt of een gratis e-book waarin je informatie over een specifiek onderwerp deelt. Het zijn allemaal voorbeelden van content marketing. Maar waarom zou je hier je tijd in steken?

Waarom is content marketing belangrijk?

Waarom is content marketing zo belangrijk? Jij moet je als bedrijf natuurlijk op de kaart zetten en jezelf bewijzen tegenover klanten. Dit kun je doen met waardevolle reviews, maar dit kun je ook doen met waardevolle content. Content met veel waarde voor je bezoekers en die een probleem oplost waar zij mee zitten.

Klanten die je website bezoeken willen voordat ze jouw product kopen graag eerst bekijken wat jij allemaal te bieden hebt. Heb jij de informatie die zij zoeken, en is de manier van uitleggen een manier die bij hen past?

Hoe begin je?

Hoe kom je tot een effectieve content strategie? Allereerst is het belangrijk dat je weet wat je leuk vindt en waar je sterke en zwakke kanten liggen. Als jij schrijven verschrikkelijk vindt, dan is bloggen wellicht geen onderdeel om mee te nemen in je content strategie. Praten voor de camera is misschien meer jouw ding. En andersom ook. Als jij praten voor de camera doodeng vindt, dan ga je uiteraard geen video’s en vlogs maken. Schrijven is dan misschien meer iets voor jou.

Wat is content marketing?

Begin met het creëren van content

Als je voor jezelf hebt besloten welke content je gaat maken, dan is het nu tijd om deze content te creëren. Pak die videocamera erbij en begin met het opnemen van je eerste video’s. Maak een blogpagina en ga waardevolle content schrijven waarmee je jouw bezoekers helpt. Neem een podcast op en nodige interessante gasten uit die mooie en inspirerende verhalen kunnen delen.

Laat de content hoog scoren in Google

Als je de content gemaakt hebt zet je deze op je website en zorg je ervoor dat het hoog gaat scoren in Google. Vooral bij je blogberichten is dit ontzettend belangrijk. Je wilt natuurlijk wel je de berichten worden gelezen. Maar ook als je een video op bijvoorbeeld YouTube plaatst is het belangrijk dat deze goed wordt gevonden.

Content laten schrijven?

Heb je blogartikelen of visueel werk nodig, maar heb je geen zin of tijd om dit zelf te maken? Dan kunnen wij van OOK media je helpen! Wij schrijven SEO teksten die lekker weglezen, en hoog scoren in Google. Benieuwd naar onze diensten? Kijk dan op onze diensten pagina. Wil je gelijk contact opnemen? Dan kan dat via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Klaar voor vernieuwing?