Website mobiel vriendelijk maken

Website mobiel vriendelijk maken

Website mobiel vriendelijk maken. Hoe doe je dat?

Je website mobiel vriendelijke maken is anno 2021 een must als je hoger wilt scoren in Google. Steeds meer mensen surfen over het internet door middel van hun smartphone. Het is belangrijk dat jouw website hiervoor is geoptimaliseerd. Dit draagt niet alleen bij aan de gebruikerservaring, maar Google plaatst websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel onder aan in de zoekresultaten. 

Waarom is je website responsive maken zo belangrijk?

Waarom is je website mobiel vriendelijke maken zo belangrijk? Zoals we net al aangaven is dit heel belangrijk voor je Google positie. Google geeft websites die mobiel vriendelijk zijn voorrang in de zoekresultaten. Daarnaast vindt niet alleen Google het fijn als je website goed werkt op smartphones, ook bezoekers vinden dit prettig. Een mobiel vriendelijke website draagt bij aan de gebruikerservaring van je website. 

 Een nieuwe ontwikkeling hierin zijn AMP pagina’s. Dit zijn pagina’s die specifiek zijn ontwikkeld voor smartphones. Je herkent ze aan het grijze logo met een bliksemschichtje erin:

Website mobiel vriendelijk maken

AMP pagina’s zijn ontzettend handig en maken de gebruikerservaring een stuk prettiger. Het is echter moeilijk te implementeren en kan soms verkeerd uitpakken doordat de hele structuur van je website overhoop ligt. Laat dit dus echt over aan de professionals. 

Je kunt je website ook mobiel vriendelijk maken zonder gebruik te maken van AMP. Als je gebruik maakt van WordPress, dan zijn de meeste thema’s die je installeert op je website standaard al mobiel vriendelijk en responsive. 

Website mobiel vriendelijk maken

Hoe maak je je website mobiel vriendelijk?

Hoe kun je je website responsive maken? Je kunt gaan kijken naar AMP. Je kunt ook kijken of je huidige thema responsive is. Mocht dit niet zo zijn dan kun je je thema wijzigen. Maak voordat je dit doet wel altijd een back-up van je website. 

Werkt mijn website goed op mobiele apparaten?

Hoe kom je er nou achter of je website momenteel mobiel vriendelijk is? Dit kun je gemakkelijk checken met de Google Search Console. Hier vul je de URL van je website in en vervolgens geeft Google aan of je website mobiel vriendelijk is en wat je eventueel kunt verbeteren. 

Responsive website laten maken

Heb jij een nieuwe website nodig en wil je dat deze goed werkt op mobiele apparaten? Dan kan ik je helpen! Ik heb al meer dan 7 jaar ervaring op het gebied van WordPress en het maken van websites. Heb je interesse in één van mijn diensten? Neem dan contact met mij op via het formulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Klaar voor vernieuwing?